lauantai 19. syyskuuta 2009

Sukat Maijasta

Sain äsken valmiiksi sukat Gestjalin Maija langasta. Väri on tumman ruskea, joka valokuvassa näyttää paljon vaaleammalta. Puikkoina käytin taas 3mm bambusukkapuikkoja. Lankaa kului noin 60g.
Mallin sukkaan kopsasin tyttöjen lahjaksi saamista sukista, kun oli niin nätti kuvio. Mallissa neulotaan 2 oikein 2 nurin joustinta ja joka neljännellä kerroksella oikeat silmukat seuraavasti: Nosta ensimmäinen oikea silmukka neulomatta oikealle puikolle ja neulo toinen oikea silmukka tavallisesti. Sitten nosta oikealta puikolta neulomatta jäänyt silmukka neulotun silmukan yli ja neulo vielä yksi silmukka nostetun silmukaan sisään. Elikkä neulomatta olevassa silmukassa on nyt ensimmäinen neulottu silmukka ja sitten uusi silmukka, että silmukoiden määrä pysyy samana...
Toivottavasti saitte selvää... Itsestä tuntui vaikelta kirjoittaa ohjetta.

4 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Sironnäköiset sukat, mallineule on mielenkiintoisen näköinen! :) Taisin tehdä tuon tyyppisellä mallineuleella hiljattain tiskirätin, en kyllä ole ihan varma, mutta vähän samantyylistä kuviota kumminkin. :)

TiiQ kirjoitti...

Kuullostaa samalta lopputulokselta kuin Ullassa olevissa Petäjä-sukissa (siinähän nostetaan s neulomatta, neulotan 1 o, lk ja neulomatta nostettu silmukka nostetaan [1 o + lk]:n yli. Petäjissähän tuo on rytmitetty eri tavalla, kiva lopputulos on tuollalailla säännöllisestikin tehtynä :-).

Matleena kirjoitti...

Enpä ole tainnut tehdä juuri tuollaista neuletta, siis kokeiluun menee. ;)

MysteryKnitter kirjoitti...

Tyrmäävän upeat sukat, mutta ikävä kyllä tämän neulojan kykyjen ulkopuolella.