lauantai 25. huhtikuuta 2009

Neulegraffittit

Vartti.fi eli Pääkaupunkiseudulla ilmestyvässä paikallislehdessä on taas Neulojat ylittäneet uutiskynnyksen. Graffitit ja muut neulojien taideteokset kiinnostavat. Hyvä juttu!

perjantai 24. huhtikuuta 2009

Aura





Tässä Aura-huivi Punokset puikoilla-kirjasta valmiina. Lankana TeeTeen elegant 65g, puikot 3mm 80cm, huivin koko 60cm x145cm.
Aika näpertelyä neulominen oli, kun pienet puikot ja ohut lanka... ;)
Kuitenkin valmista tuli vihdoinkin!

keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Nyt ei vain luonnistu...

Langoista ei ole puutetta eikä ohjeista, mutta nyt on tullut neulontaplääh...
Aura-huivi on pingotusta vaille valmis (jo sunnuntaista asti).

Lumet sulaa aivan silmissä. Kuitenkaan en uskalla paljoakaan vähentää lasten vaatetusta etteivät vilustu.

Vanhempi neiti lähtee liikuntakerhon kanssa tänään Saariselälle kylpylään... Tulee pitkä päivä odottaa iltaan klo 20.00 asti, kunnes ovat perillä kotona. Taitaa olla väsynyttä porukkaa, kun pääsevät kotiin asti.

perjantai 17. huhtikuuta 2009

IIhanaa lankaa




Olen kevään aikana ollut ILUN ensimmäisessä sukkaklubissa ja vastaanottanut ihania lankoja! Tänään tuli viimeinen lähetys, nyyh!!! Aivan ihania lankoja - Totista-sellaista 200g, noin 800m ! Teen niistä itselleni sukat, aivan varmasti raita-sellaiset. Kävin näet eilen kirjastossa lainailemassa kirjoja mm. Sukkasillaan kirjan.


Torstaina taasen tuli Titityyn Lankaklubilaiselle Tiinalta ihanaa huivilankaa 150g BC GARN - Silkbloom FINO, mulperisilkkiä 50% ja merinovillaa 50%... Aivan ihanan tuntuista! Yksi ohje on mielessä Flower Basket Lace Shawl, minulla on jo sen ohjekin.

Violetti lanka on... tilattu Secret Woolin Katjalta... merinovillaa johonkin huiviin...

Jossakin postauksessa tuossa alla olen sanonut, etten osta uutta lankaa, mutta en voinut vastustaa kiusausta ja ostaa tuota violettia lankaa! Eivätkä tässä ole vielä kaikki... (klubilangat on onneksi maksettu etukäteen).


Rankan keskussairaalapäivän ja tirsojen jälkeen oli oikein mukavaa päästä hiplailemaan ihania uutukaisia lankoja.



Kuvaa sitten, kun kamera taas saapuu takaisin....

tiistai 14. huhtikuuta 2009

Saapashuopaset



Eilen huomasin, että koululaiset ovat vielä menossa hiihtoretkelle ja samalla pilkille tällä viikolla... Täällä on kyläkouluilla on aika vapaat kädet suunnitella ohjelmaa. Mm. vielä keväällä oppilaat saavat opetusta seuratansseissa, kun kulttuurisihteeri oli saanut jostain siihen rahaa. Ihan mukavaa lapsillekkin.
Siispä piti ruveta miettimään miten jalat eivät palellu... Äkkiä Novita Huopasen loput pussin pohjilta käyttöön. Saavat laittaa ne kumisaappaisiin, koska jäällä on jo sen verran loskaa, että talvikengillä sinne ei mennä.

sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Illan ratoksi


Minunkin oli pakko tehdä tiskirätti ;) Illalla saunan jälkeen oli piti aloittaa joku uusi työ.
Päädyin helppoon ja nopeaan tiskirättiin, kun kaikki muutkin ovat niitä neuloneet.
Sää on vielä pilvinen näin aamusta. Aurinkoa odotellessa mukavaa 1. pääsiäispäivää.

lauantai 11. huhtikuuta 2009

Toinen puuvillapipo



Ullan 01/08 ohjeen mukaisesti Pajunkissa-pipo. Novitan Luxus cotton 65g, sukkapuikot 3,5mm. Oli mukavan helppo malli neuloa TV-ohjelmia katsoessani illalla.

Ollaan sitä muutankin pääsiäisenä tehty... Tytöt kävivät eilen vasta virpomassa serkkujen kanssa ja saalis oli huikea. Tänään sekkupojat ovat ollet meillä vieraisilla ja huomenna on nuorimman serkkupojan 1-vuotis synttärit isännän lapsuudenkodissa (300m päässä). Eli vauhtia riittää, mutta neulomista en voi unohtaa eli uusi kevätpipo minulle tai mallille!

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Kevätpipo


Ostin muutaman kerän Novitan puuvillaa ja työstän niistä tyttärille kevätpipoja. Ensimmäinen on valmiina n.45g menekki ja puikkoina 3mm sukkapuikot. Ainoa hankaluus on puuvillan pöllyäminen... minulle allergikolle se ei aina tee hyvää. Ohje Novitan Kevät 2009 numero 23.

Kuitenkin olen tyytyväinen tulokseen.

torstai 9. huhtikuuta 2009

Pääsiäis SNY-ylläri



Yllätyin täysin, kun isäntä tuli pakettikortin kanssa kotiin ;D Vastahan minä sain paketin... Tämä oli mieleinen ylläri SNY:ltäni. Lankaa Rose mohairia ja Novitan virkkauslankaa! Suklaamunia pussi ja ylläri lankakerän sisällä eli KINDERmuna (minun suuhun menee)! Pääsiäisaiheisia koristeita, tipuja, raeruohonsimeneniä, munakupit, sulkia, jotka pääsevät pajunkissojen koristeksi. KIITOS SNY:lleni; olen jo laitanut koristeita takan päälle:
Langat olivat myös mieleisiä eli älä huoli värit kävivät oikein hyvin.

Kaikille HYVÄÄ JA LEPPOISAA PÄÄSIÄISENAIKAA LAPIN HANGILTA!

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Huovutetut tossut





Tein sunnuntaina Sandnessgarnin Easy Langasta huovutettavat tossut itselleni. SNY:ltä saamani lanka pääsi heti miltei puikoille ja tässä valmis tuote. Lämpöiset on. Lankaa kului 80g, puikot 8mm, huovutettu 50 asteen pesussa.

perjantai 3. huhtikuuta 2009

Aura puikoilla



Taas löysin yhteisneulontaa eli Aura-huivi Punokset puikolla-kirjasta. Tosi mukavaa neulottavaa, kun lankana teeteen Elegant ja puikot 3mm. Dropsin alpaca olisi ollut ohjeen mukainen lanka, mutta minulla ei ollut sitä tarpeeksi kotona, joten koitan ensin tällä langalla. Aika pientä piiperrystä tästä syntyy eli joudun tekemään aika monta kertaa 2. mallikuvion, kun mielestäni 5 kertaa ei riitä olleskaan.

Nyt on vähän nuutunut olo, kun olimme koulun kanssa Luostolla ulkoilemassa. Piti ihan ottaa kuopuksen kanssa päikkärit, että jaksaa taas. Sen verran ulkoilmassa olo väsytti. Kaikilla oli mukavaa - hiihdettiin / lasketeltiin / pulkkailtiin ja paistettiin makkaraa ;)

torstai 2. huhtikuuta 2009

FOR YOUR EYES ONLY





TOP SECRET eli tosi salaista sanoisin minä. Tässä menneenä iltana isäntä kyseli, että mistä tota lankaa oikeen tulee... minäpä siihen, että postista tietty...
Päätin, että nyt pidän pienen tauon ostoksissa, kun... muistin...

Ylläolevia ihanuuksia tuli postissa tänään. Kuninkaallista postia Englannista Cucumberpatch Ltd:ltä. Minä tietty heikkona hetkenäni tilasin lauantaina lankaa ja SE paketti tuli jo tänään torstaina minulle asti. Olipa tosi nopeaa toimintaa!!!

Oli pakko ostaa Noro Sock Yarnia, Debbie Bliss 100% silkkiä 200g eli 500m ja Artesanon 100% alpakkaa 200g.

Lopuksi halusin kevään kunniaksi uuden ulkoasun ;)

keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Vauvannutut Etiopiaan postitettu

Nyt ovat tekemäni vauvannutut ja lisukkeet lähteneet Afrikkaan. En laittanut niitä lentopostina vaan tavallisena postina ja perillä ne ovat noin 2 viikkon kuluttua. Postitushinnaksi tuli 4,80 euroissa. Tullin paperiin laitoin GIFT eli lahja ja sisällöksi clothes eli vaatteita. Paketin arvoksi laitoin 8,50 euroissa, lankojen hinnat siis.

Muistaakseni Kerällä blogista bongasin taas uusia hyväntekeväisyysjuttuja eli sukkia Heikki Hurstin avustettaville Etelä-Suomeen ja käsityöpussukoita Karjalaan. Molemmat ovat hyviä! Tässä alan taas miettimään mistä aloittaisin.